fbpx

ELLEN RICHARDi moeetendus “Koos” tõi brändipere sünnipäeva tähistama

 

Kui öeldakse, et heal lapsel on mitu nime ja kavalal lapsel aastas mitu sünnipäeva, võib Ellen Richardi käekäiku vaadata samuti kui ühte otsingulist ja toredat teekonda. Viiendat aastaringi tähistastime veidi teistsuguse moeetendusega ning mis kõige tähtsam, pidu andis mõnusa energia millega järgmisesse hooaega liikuda.

Moeetenduse plaan küpses peas mitu kuud ning nagu ikka saabus sünnipäev õigel ajal. Esialgne kavatsus oli uut kollektsiooni mänguliselt ette kanda, kuid mida aeg edasi, seda selgemaks sai visoon puhtamast lähenemisest kantava ja mittekantava riidevormiga mängimisest. Tegime kolm neljameetrist maikat ja hakkasime katsetama.

 

Kristi Pärn – “Etenduse läbiv teema oli koos olemine, sümboliseerides kohta, kuhu Ellen Richardiga jõudnud oleme. Viie aasta eest polnud meil ühtegi klienti, koostööpartnerit ega edasimüüjat, siis täna on nad kõik meie ümber ja see koostegemise vaim on ütlemata tore!”

 

“Moekunst jääb lõpuks ikkagi vaataja otsustada.”

 

Andreas Kübar – “Koos olemise teema jäi sünnipäeva planeerides mõistagi kõlama ning kandus etenduse koreograafilisse lahendusse. Teisestküljest oli eesmärk justkui mõtetest vabaneda ning silmeees ketravad vormid füüsiliselt rahva ette laotada. Mulle pigem ei meeldi öelda, et kõigel ei peagi ideed olema, aga vormiga tegeledes on samas ka keeruline, vaat et võimatu defineerida miks-millal-kuidas midagi tekib. Moekunst nagu kõik muu jääb lõpuks ikkagi vaataja otsustada.”

 

 

Etenduse lavastas koreograaf Anni Zupping, tantsisid Keithy Kuuspu, Katrin Kubber ja Kirte Jõesaar. Etenduse muusika autorid Uku Kübar & Ingrid Rabi. Fotod Cärol Liis Metsla ja Silver Mikiver