fbpx

Prantsuse elegants, ehk esimene kollektsioon aastast 2017

 

Pisut uskumatu on mõelda, et Ellen Richard on juba viis aastat tegutsenud. Eriti kui vaadata fotosid esimesest kollektsioonist, mis ühestki otsast ei reeda, et tagaküljele on aastanumbrina 2017 markeeritud. Paistavad ikka sama värsked kui täna tehtud. Või hoops homme. Ja vististi ajatu moega tegeledes jääbki nõnda tunduma, et aeg läheb mööda, aga loomingulised nurgakivid püsivad kindlalt paigal. 

 

 

Pildistamise päeval sõitsime Paljassaare randa väga stiilipuhtas vihmases sügiseses meeleolus. Kristi oli öö läbi triikinud, et seejärel ilma ühegi kortsuta riided autos modellile selga panna ja too juhendada tuule kätte lendlema. Kõik tundus natukene kilplaslik, ja võib olla olekski kähku stuudiosse naasnud, kui poleks märganud fotograafi lapselikku vaimustust sombusest sügavast koloriidist ja Sügisballilikust looduslikust melanhooliast. “Ideaalne moefoto keskkond!” Egas midagi. Lukud tugevasti kinni ja hästi kiired klõpsud, nii et kõigile eluvaim sisse jääb. Ja võib olla koletu ilm andis veel eraldi põhjuse kollektsiooni sidumiseks pariisitaride meeleoluga, kus kõik väline ei mängi rolli ja sadagu taevast või pussnuge, naiselik elegants suudab sellest üle olla ja muuta ka kõige hallima rannajoone moe järele janunevaks. Vähemalt fotol on tänaseni tunda, kuidas Paljassaare rand soovib end vägisi Polly Maggoo 1966. aasta stseenidesse pressida.

 

“Naiselik elegants suudab muuta ka kõige hallima rannajoone moe järele janunevaks.”

 

 

2017 aasta minikollektsiooniga kinnitasime vähemalt ühe tänaseni inspireeriva Ellen Richardi muusa, kelleks on boheemlaslikult šikk naine ja tema oskus ka kõige minimalistlikumat toodet isikupärase vabadusega kanda. Lisaks sellele, tõime esmakordselt tootevalikusse kimonod, toona lühikeses puuvillases variandis, mille tootegrupist on saanud meie kõige tuntum ja nõutavam artikkel. Ehk 2017 sügis oli meile teerajajaks ning kollektsiooni visuaalseks keeleks valitud must-valge värvigamma ja naturaalne valgus inspireerib meid siiani.

Kollektsiooni autor Kristi Pärn

Assistent Andreas Kübar

Fotod Oliver Moosus

Modellid Alisa Grabovaja, Getter Killing, Bianka Haavel

Meik: Kadri Katarina Adorov